„Расисткото бебе“ на Тръмп му навлече нов удар от Twitter

„Расисткото бебе“ на Тръмп му навлече нов удар от Twitter
Twitter отново маркира публикация на Доналд Тръмп, този път като „манипулирана медия“. Това може да отключи нова порция ярост у държавния глава на САЩ и порив към регулиране на социалните мрежи и медиите. 

Новият етикет идва, след като през май платформата за първи път сложи такъв на две публикации на Тръмп, призовавайки потребителите да имат наум, че информацията може да е невярна. Тогава президентът се ядоса и обвини социалните мрежи в пристрастия, като дори ги заплаши със затваряне. 

Сега президентът на САЩ е споделил видеоклип в собствения му профил, който Twitter е маркирал като „манипулиран“. Става дума за материал с „бебе расист“, гонещо чернокожо дете. Видеото е със знака на CNN. 

CNN обаче се намеси и алармира, че съдържанието е били манипулирано. От медията посочват, че истинският клип от 2019 г. всъщност илюстрира точно обратното послание – на две тичащи едно към друго деца и прегръща си се накрая. „Тези две деца ни показват изглеждат истинските най-добри приятели“, посочва CNN в публикация на сайта си по повод публикувания от Тръмп манипулиран клип. 

Телевизионният гигант призова президента да бъде „по-добър“, вместо да туитва фалшиви видеоклипове. 

В миналото Доналд Тръмп неведнъж е отправял критики към CNN. 
Коментари: 0