Snapchat вече се нарича Snap Inc.

Компанията пуска умни слънчеви очила с камера за 129 долара

Snapchat вече се нарича Snap Inc.

Snapchat вече е в историята. Компанията обяви в петък, че сменя името си на Snap Inc. в статия в Wall Street Journal. Новото име е по-подходящо, тъй като вече компанията не е просто приложение за социална медия, казва изпълнителният директор Ивън Шпигел.

Дружеството навлиза в нова територия, пускайки на пазара умни слънчеви очила. Те са наречени Spectacles и ще се продават за 129 долара, но в ограничено количество.

Новите Snapchat Spectacles са със 115-градусови лещи, което ги прави близки до картината, възприемана от човешкото око. Очилата могат да записват видео в кръгово поле, вместо в квадратно или правоъгълно, и могат безжично да го прехвърлят на смартфона ви, за да го споделите с приятелите си в Snapchat. 

Те записват клип с продължителност до 10 секунди, а с няколко натискания могат да се запишат поредица от клипове. До 3 от тях могат да се свържат, така че да се получи един общ 30-секунден сегмент.

Очилата се зареждат, когато са поставени в специална кутийка и един заряд ви дава до 24 часа видеозаписи. Те ще бъдат записвани в нов формат, но ще могат да се възпроизвеждат на всяко устройство. При iOS трансферът на записаните клипове ще става по Bluetooth, а при Android – по WiFi.

Умната джаджа ще се продава в три цвята - черен, синьо-зелен и коралов, като продажбите се очаква да започнат по-късно тази есен.

Коментари: 0