Снегът се завърна

За 8 области на страната е обявен жълт код за опасно време

Снегът се завърна
160 ~ 2 мин. четене

Зимата се завърна. На много места в страната дъждът, който заваля вчера вечерта, през нощта се обърна в сняг и към 7.00 часа тази сутрин започна да се натрупва.

Оранжев код за опасно време е в сила за 8 области на България. Той е обявен за областите Кюстендил, Перник, София област, София-град, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново. 

В 13 области на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време. Кодът е в сила за 5 области на Южна България и за 8 области на Северна България.

Снеговалеж в събота сутрин има в областите: Благоевград, Ловеч, Пазарджик, Смолян, София и в Стара Загора по високите места. На останалите места все още пада дъжд.

Пътните настилки в цялата страна са мокри, в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Поради мъгла е ограничена до 50 метра видимостта по АМ „Тракия“ от км 10 до км 25 и в района на Антоново (обл. Търговище); до 100 м в района на Пирдоп и до 150 м в районите на Гривица и Любеново (обл. Плевен) и Логодаж (обл. Благоевград), съобщава бТВ.

В София 77 снегопочистващи машини извършват дейности по разпръскване на смеси срещу заледяване на пътните платна, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Обработките са започнали от 4.00 часа през нощта в планинските райони като Витоша и Панчарево.

В момента се работи в районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови Искър, Банкя. Приоритетно се обработват улици и булеварди, по които се движи обществения градски транспорт, Южната дъга на Околовръстен път, както и основни улици в районите на София, опасни и стръмни участъци, мостове.

Градският транспорт се движи нормално по маршрутите си. 

Подкрепи Economic.bg