Спад на еврото

Йената продължава да расте

Спад на еврото

Валутен пазар

Китайската централна банка намали изискванията за търговските банки с 50 базови пункта и сега те са 17%. Това е петото такова намаление за последната година.

Основната инфлация на потребителските цени в еврозоната излезе 0.7% на годишна база при очаквания за 0.9% и предишна стойност от 1.0%. Тези цифри поставят под натиск ЕЦБ да предприеме действия през март.

Най-голямо движение имаше при евро/долар заради инфлацията на Стария континент и вероятността за промени на следващото заседание на ЕЦБ. Технически беше потвърден пробива на 100-дневната пълзяща средна и сега на прицел е дъното от началото на годината на 1.0729. Нови такива са напълно реални, ако ЕЦБ направи промени.

Долар/йена слезе благодарение на продажбите на износителите в края на месеца.


Суровини

Златото се търгуваше в широкия рейндж от 26 долара, докато пазара консолидира преди следващото движение.

Базовите метали бяха стабилни, въпреки покачването на долара вчера.

Цената на петрола продължи да се възстановява вчера след новината, че Саудитска Арабия обсъжда съвместно с другите производители ограничаването на пазарните колебания.

 

Капиталови пазари

Въпреки спада на азиатските борсови индекси, европейските успяха да възвърнат загубите и да завършат почти без промяна или с минимални печалби. Американските индекси на Уолстрийт финишириха с минимални загуби.

Коментари: 0