Starbucks отвори нов обект в софийски мол

Следващото кафене от веригата ще е в Бургас и експанзията ще продължи в три нови града

Starbucks отвори нов обект в софийски мол

Снимка: Starbucks

Автор: Александра Сотирова

В рамките на няколко месеца София се сдоби с два обекта на световната верига Starbucks. Този път от компанията се насочиха към една от най-добре развиващите се локации в столицата - Sofia Ring Mall. Кафенето се намира на ниво 1 между търговския център и мебелния магазин IKEA. Това е първото заведение на Starbucks в България с концепция от семеен тип, то е разположено на площ от 232 кв. м. и има 160 седящи места отвън и вътре.

Новото заведение посреща с дъх не само на кафе, но и на море. Интериорният дизайн връща към корените на веригата, според които името ѝ се свързва с романтиката на открито море и традициите в мореплаването на първите търговци на кафе. Starbucks се казва пом.-капитанът в романа на Хърман Мелвил „Моби Дик”.

Само преди няколко месеца от веригата обещаха динамично развитие в страната и още нови обекти съвсем скоро. Регионалният мениджър на Starbucks за България Иван Георгиев отново потвърди, че експанзията ще продължи и през 2018 г. в Бургас, когато през април ще отвори следващото кафене. Пред Economic.bg от компанията споделиха, че второто кафене в морския град ще е в Galleria Mall.

Освен Бургас в плановете на Starbucks за следващата година е и навлизането в три нови града в страната като Георгиев обясни, че преговорите за тях все още продължават. Той добави, че освен откриването на нови кафенета през 2018 г. ще бъдат обновени и няколко обекта на веригата в столицата. Мениджърът  каза още, че изборът на локациите на новите заведения не е случаен и компанията внимателно проучва къде да ги позиционира и с каква концепция. Именно по тази причина в новото столично кафене Strabucks акцентира върху клиентите от семеен тип и очаква да привлече повече гости със семействата си.

В България Strabucks е представен от оператора AmRest Holdings SE. Тук компанията управлява обектите на KFC, Pizza Hut и Burger King. Веригата кафенета присъства в България от 2008 г., оттогава тя отвори вече общо 7 обекта - 6 в София и един в Бургас.

Коментари: 0