В следващите два месеца магистрала \"Тракия\" е в ремонт

От 17 ч. се пренасочва тежкотоварният трафик по обходния маршрут

В следващите два месеца магистрала \

Снимка: АПИ

2147 ~ 1 мин. четене
Днес стартира ремонтът на 22 км от магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора – в участъка между 134-ти и 156-ти километър. Това заявиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Целта е ремонтните дейности да приключат преди началото на активния туристически сезон.

От Пътната агенция съобщават, че за да не се затруднява трафикът ще започне поетапно въвеждане на временна организация на движението. Днес от 17 часа се спира преминаване на тежкотоварните превозни средства и те се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.

Леките автомобили, пътуващи за Бургас, до утре около обяд ще продължат да преминават в платното за Бургас. В следобедните часове движението им ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София. 

Участъкът от „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните дейности ще започнат в платното за Бургас, а след като завършат ще се обнови и платното за София. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др. 
Коментари: 0