Стартира Уиски Фест София 2015

За 4-та поредна година най-популярните и обичани марки уиски дойдоха у нас

Стартира Уиски Фест София 2015
Автор: Илия Лазаров
 Стотици любители на уискито присъстваха на откриването на най-големия уиски фестивал на Балканите, който се провежда за четвърта поредна година у нас.

На старта на събитието, което се състоя в Sofia Event Center в Paradise Mall, присъстваха лично посланиците на Великобритания, САЩ и Ирландия – Ема Хопкинс, Мартина Стронг (изпълняваща временно длъжността) и Патрик Колман. Те откриха феста редом до посланиците на най-популярните и обичани марки уиски в света.

„Шотландското уиски се предлага в над 200 страни по света. Шотландците обичат да пият уискито си с вода, испанците – с кола, а китайците – със студен зелен чай. Уиски културата е въпрос на национална култура и вкусове“, заяви посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.

По думите й във Франция уискито превъзхожда по продажби дори традиционния френски коняк.

Мартина Стронг наблегна на медицинските качества на уискито и разкри редица любопитни факти около кехлибарената напитка, превърнала се в неизменна част от културата на САЩ. Легендарният американски президент Джордж Вашингтон сам е произвеждал уискито си в резиденцията, където е живял.

Стронг цитира прочутия американски писател и философ Марк Твен, според когото „Твърде много от нещо не е хубаво, но твърде много уиски е достатъчно добре“.

Фестивалът ще продължи 3 дни – от 30 октомври до 1 ноември, като посетителите ще имат възможността да опитат над 260 вида уиски, някои от които непознати и екзотични за широката аудитория в България.

„Предлагаме над 260 вида уиски от повече от 60 марки. Сред тях има шотландски, ирландски, американски и японски уискита. Това са 3 дни на неповторимо уиски преживяване“, заяви един от организаторите Владимир Николов.  

Организират се майсторски класове, където експерти в производството на кехлибарената напитка ще запознаят присъстващите с особеностите на различните видове уискита, любопитни истории и факти, както и актуалните тенденции на световния пазар на уиски. 

За почитателите на пурите също са подготвени изненади.

На откриването присъстваха и редица популярни лица от родния шоубизнес.

Билети за Уиски Фест София могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е 15 лв., а на премиум – 25 лв. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат 4 напитки в различните категории, професионална дегустационна чаша и каталог, описващ подробно представените марки и дестилерии. Цената на билет за майсторските класове е 35 лева.

Уиски Фест София 2015 е интересен не само за ценителите и любителите на огнената напитка. Той е преживяване и опит за сетивата, запознаване с традиции, истории и иновации.
Коментари: 0