Стивън Хокинг направи мрачна прогноза за бъдещето

Ученият твърди, че хората трябва да напуснат Земята до 100 години

Стивън Хокинг направи мрачна прогноза за бъдещето
7604 ~ 1 мин. четене

Известният английски астрофизик Стивън Хокинг направи мрачна прогноза за бъдещето на човечеството. Ученият твърди, че човешката раса трябва да започне да колонизира други планети до 100 години, в противен случай ще престане да съществува, пише вестник "Телеграф".

Астрофизикът смята, че за бъдещето на Земята има твърде много заплахи. Като такива той посочва риска от ядрена война, глобалното затопляне и генетично модифицирани вируси. Хокинг посочва като потенциален риск и потенциален сблъсък с астероид. 

Стивън Хокинг доскоро твърдеше, че човечеството няма да може да прави космически колонии, които да се самоиздържат без помощ от Земята. Сега обаче той смята, че човечеството трябва да намери начин да го постигне.

Притесненията на ученият са свързани с това, че хората няма да осъзнаят навреме проблема и ще започнат неговото разрешаване твърде късно.

Новият документален филм на Хокинг, в който ще участва бившият му студент Кристоф Галфард, ще разкрие именно тези проблеми и ще търси решението им. Хокинг и Галфард ще обикалят заедно в различни точки на Земята, за да търсят технологии и идеи за създаване на реална и дългосрочна колония на човечеството на друга планета.

Това не е първата мрачна прогноза на известния астрофизик. Той е сред хората, които най-често говорят за риска от развитието на изкуствения интелект и рискът технологията да доведе до края на човечеството. 

Подкрепи Economic.bg