Столична община с модерни графики как и къде да изхвърляме отпадъци

Акцент е поставен върху графиците за извозване на едрогабаритни отпадъци за всеки район и подрайон

Столична община с модерни графики как и къде да изхвърляме отпадъци
3473 ~ 1 мин. четене

Столичната община визуализира графиците за разделно събиране на отпадъци и извозването им от различните райони на София. Модерните визии на графиците представят информацията за всички потоци отпадъци по лесен и удобен начин.

Акцент е поставен върху графиците за извозване на едрогабаритни отпадъци за всеки район и подрайон, а за максимално улеснение е предложено и обозначение върху карта. Призивът към гражданите е да планират изхвърлянето на едрогабаритните си отпадъци с деня на извозването им, така че да се намали престоят на изхвърлените стари мебели, дограми или чували от домашен ремонт на улицата.

„С помощта на Столичния инспекторат и Зелена София изготвихме обобщени модерни визуализации, които предоставяме на районните администрации и ще разчитаме на тях за по-нататъшното им разпространение. Целта е, така поднесена, информацията да достигне до жителите на всеки блок и до обитателите на всяка общинска сграда”, коментира инициативата зам.-кметът по околна среда в СО Йоана Христова.

По думите ѝ само чрез популяризиране на информацията за това кога и как да събираме и изхвърляме отпадъците си – включително едрогабаритните, опасните отпадъци, електрическите и електронните – можем да разчитаме, че несъобразеното изхвърляне ще намалее, както и ще намалее възможността старите ни мебели да бъдат събирани нерегламентирано и евентуално – да бъдат изгорени във въздуха.

Инициативата за изготвяне на единни обобщени визуализации стартира преди няколко месеца с разпространение на графиците под формата на стикери върху контейнерите за смесен битов отпадък в пилотен район "Красно село".

Графиците за всички райони можете да намерите тук: https://www.sofia.bg/waste.

Коментари: 0