Страстта към българското вино си има ново име - Wines of Bulgaria

Изданието ще ви срещне със сърцати хора и страници, които ще отворят сетивата ви за други светове

Страстта към българското вино си има ново име - Wines of Bulgaria

Снимка: Economic

3284 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

След като посещава 2000 изби по цял свят и опитва над 12 хил. вина Цветелина Николова, управляващ директор на „Катаржина естейт”, решава да посвети бъдещето си на българското вино и на това светът да чуе за него.

Така преди година и половина се ражда идеята ѝ да издаде пътеводител на българските вина и традиции и днес книгата вече е факт – Wines of Bulgaria.

„Ние с една високо вдигната глава трябва да се съберем и да кажем, че подкрепяме идеята да развиваме имиджа на българското вино”, каза авторът на идеята по време на премиерата на изданието. 

В Wines of Bulgaria са представени 50 български изби, които правят голяма част от виното ни. Николова обясни, че книгата е разделена на региони и в нея са очертани т.нар. „апелации”, които трябва да продължаваме да развиваме. Тя излиза в две издания на български и английски език.

Целта на изданието е светът да чуе и да прочете за магията на българските вина, а производителите ни да се наредят до най-големите изби в световен мащаб. Wines of Bulgaria ще се разпространява по винени фестивали, а от днес може да я намерите и в книжарниците. 

„За мен тази книга е около 20 хил. километра, около 2 години и една различна приказка от всяка друга, защото тази приказка няма край. Обикновено приказките свършват с - те се оженили, пили вино... и така, но тук започва всичко”, обясни Албена Ненкова, автор на изданието.

Съставителите на книгата са на единодушно мнение, че тя ще ви срещне със сърцати хора и страници, които ще отворят сетивата ви за други светове.

Подкрепи Economic.bg