Стрийминг услугата на Google стъпи в Европа, но не и в България

Приложението все още не е достъпно за българските потребители

Стрийминг услугата на Google стъпи в Европа, но не и в България

Снимка: Screenshot

В опит да се намеси на глобалния пазар на стрийминг музика, където вече са се наместили платформи като Spotify, Apple Music и Tidal, сега Google лансира своята аналогична услуга и в Европа. YouTube Music и YouTube Premium вече официално са достъпни за потребители на Стария континент. 

Но не и за тези в България. При посещение на уеб адреса на YouTube Music излиза съобщението „Очаквайте скоро“ и подкана за регистрация, така че човек да получи съобщение веднага щом приложението стане достъпно за държавата.  

За разлика от Apple Music, YouTube Music има безплатна опция за ползване, която ще бъде съпроводена и от излъчването на реклами. 

Компанията все пак насочва вниманието си към платените абонати, каквито се надява да привлече чрез различни опции. Една от тях е възможността за офлайн възпроизвеждане на музика например. Цената на месечния абонамент е в размер на 9.99 долара/евро/лева (в зависимост от националната валута). За YouTube Premium, която включва и видео излъчване таксата ще е в размер на 11.99 долара/евро/лева.

В момента лидер на пазара е Spotify, следвана от Apple Music. 

Коментари: 0