Свръхзвуков самолет лети от Ню Йорк до Лондон за 3 часа

Spike S-512 разполага със страхотни екстри и извежда летенето в ново измерение

Свръхзвуков самолет лети от Ню Йорк до Лондон за 3 часа

Първият свръхзвуков бизнес самолет ще извърши първия си полет в началото на 2020 г. Той е проектиран от бостънската фирма Spike Aerospace, която в момента преговаря с големите авиокомпании.

Spike S-512 е дело на инженери, работили за Gulfstream, Eclipse и Airbus. Самолетът ще развива максимална скорост 2160 км/ч, което ще му позволи да изминава разстоянието от Ню Йорк до Лондон за 3-4 часа, вместо за 6-7, както е в момента.

Свръхзвуковият бизнес самолет ще може да превозва на борда само 18 пътници. Интериориът е на ниво – вместо илюминатори проектантите са вградили в летателната машина огромни прозорци-дисплеи. 

Креслата са направени от кожа и дърво, а пасажерите ще могат да ползват различни развлекателни системи.

Фирмената технология Quiet Supersonic Flight (QSF) оптимизира ключови елементи от конструкцията, за да реши частично проблема със свръхзвуковата вълна при преминаване над населени места, пише gizmag.com.

Първите комерсиални полети на Spike S-512 се очакват в началото на 2020 г. Твърди се, че цената на билетите ще бъде незначително по-висока от тази за първа класа на останалите самолети.


Снимки: Spike Aerospace

Коментари: 0