TBI Bank има нов директор „Кредитен риск“

Мартин Мурански ще отговаря за риска при потребителското кредитиране и дистрибуция

TBI Bank има нов директор „Кредитен риск“
1340 ~ 2 мин. четене
Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank като директор „Кредитен риск“, съобщават от банката. Той ще отговаря за управлението на кредитния риск на основната бизнес линия на банката – потребителско кредитиране и дистрибуция.

Също така Мурански има активна роля в ключови проекти, които ще осигурят развитието на технологично ориентирано, гъвкаво и цялостно управление на кредитния риск в TBI Bank, се казва в съобщението на финансовата институция.

Първоначално Мурански развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно се специализира и в областта на потребителското и търговското кредитиране в GE Capital в Чехия, Ирландия и САЩ. Той изгражда рисковата функция за МСП в Raiffeisen Group Vienna, а след това работи като главен директор „Риск“ на чешката дъщерна фирма на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се присъедини към TBI Bank Мурански участва в създаването на стартъп за електронна търговия, базиран в Швейцария.

Притежава магистърска степен по бизнес икономика от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария).  Той е член на Асоциацията на професионалните риск мениджъри (PRMIA) и Глобалната асоциация на професионалистите в областта на риска (GARP).  Владее английски, немски, чешки, словашки и унгарски език.

„Щастливи сме, че към екипа на TBI Bank се присъединява толкова опитен професионалист в управлението на риска като Мартин. Убеден съм, че с опита си той ще допринесе за успеха на дигиталната трансформация на банката, без да правим компромиси с риска и стабилността“, коментира Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез онлайн базирано преживяване, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги. В момента банката поставя силен акцент върху привличането на най-добрите международни и местни таланти и експерти, като в нейния екип има представители на 13 националности.
Подкрепи Economic.bg