7-те най-евтини гръцки острова в продажба

Може да се купят на цена от 3 до 40 млн. евро

7-те най-евтини гръцки острова в продажба

Гърция притежава между 1200 и 1600 острова, според различните статистики. Десетки от тях се продават от правителството в опит за увеличаване на приходите след дълговата криза.

В сайта Private Islands Online някои от гръцките острови са обявени за продажба на цени от 3 млн. евро (2,1 млн. британски лири, или 3,3 млн. долара). Това е по-евтино от къща в скъп квартал на Лондон, коментира „Бизнесинсайдър”.

Вижте 7-те най-евтини гръцки острова, обявени в момента на сайта:

7. Остров Дулишим (Dulichium Island) - 40 млн. евро


Намира се в Йонийско море, неразвит е, с площ от 5,4 млн. кв. м. (1335.00 акра). Той е най-големият частен гръцки остров в продажба в момента. Най-високата му точка е на 250 метра над морското равнище. Има над 4000 маслинови дръвчета и храсти. Не е развит, но представлява възможност за някой предприемчив бъдещ собственик да го разработи и да направи луксозен курорт.

6. Северен Егейски остров – 35 млн. евро


Площта му е 348 хил. кв. м, неразработен е. Голямото предимство е, че е само на половин час път с лодка от Атина. Множество международни предприемачи вече проявяват интерес към него, според сайта Private Islands Online, именно заради близостта до гръцката столица.

5. О-в Св. Томас – 15 млн. евро


Намира се близо до Коринтския проток, в залива Сароникос, с площ 1,21 млн. кв. м. Разположен е на 20 минути от Коринт с водно такси и на 45 минути от Атина.

4. О-в Кардиотиса – 6,5 млн. евро


Още един егейски остров, с площ от 1,13 млн. кв. м. Разположението му е много удобно за различни удобства за плаване, гмуркане и приключенски спортове. Намира се между Фолегандрос и Сикинос, които са на 10 минути с лодка. А и до двата острова има целогодишни ежедневни фериботи от пристанището в Пирея.

3. Остров Строгило – 4,5 млн. евро


Намира се край Додеканес и до популярния остров Маратос в Егейско море. Площта му е 54 акра (218,5 кв. м), но не е развит. Все пак водата лесно може да се филтрира и да се ползва за пиене, а електричество може да се свърже от съседния Маратос.

2. О-в Китнос – 3,5 млн. долара


Намира се в Западните Циклади и от него се продава само парцел от 191 хил. кв. м, не целия остров. Китнос е само на час с лодка от Атина и на него вече са построени 20-25 красиви малки къщички. Спрямо юни м.г. цената на парцела е намаляла значително, тогава е била 5 млн. евро.

1. Полуостров Лихнари – 3 млн. евро


Намира се на 10 минути западно от Коринт, с големина 384 хил. кв. м. (95 акра). Явно собствениците се надяват на бърза продажба, защото са намалили цената наполовина наскоро. На острова вече има луксозни постройки, както и прясан вода, път и много маслинови дръвчета

Коментари: 0