В Ирак спират интернета заради матурите

С подобни ограничения властите се борят с преписвачите

В Ирак спират интернета заради матурите

Иракските власти периодично изключват интернет в цялата държава. Тази събота, неделя и понеделник глобалната мрежа бе спряна в целия Ирак, при това по едно и също време.

Специалистите от компанията DYN Research, които регистрират блокирането на достъпа до интернет в целия свят съобщиха, че това е свързано с провеждането на матурите в училищата.

Популярният уеб-портал The Verge каза, че министърът на съобщенията на Ирак засега не е коментирал тази последователност от събития в информационната ситуация в страната, предаде Kaldata.

Местните доставчици започнаха да предупреждават своите клиенти, че тази седмица също ще има прекъсване в достъпа до глобалната мрежа. Прекъсванията са закономерни, стават по едно и също време, с една и съща продължителност в продължение на 3 поредни дни, сочи статистиката.

Други източни страни със забелязани интернет-пищови и методи за преписване на изпитите, са се борили по същия начин. Тази година в индийски щат интернет и мобилните мрежи бяха изключени и не работеха по време на изпитите и тестовете по счетоводство.

Според специалистите, периодичното изключване на достъпа до глобалната мрежа е директно свързано с годишните изпити на петокласниците, които сега се провеждат в иракските училища. 

Коментари: 0