10-те най-малки гръцки острова

Те са изключително красиви и атрактивни за туристите

10-те най-малки гръцки острова

Снимка: Pixabay и Уикипедия

6324 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Освен богатата си древна култура и цивилизация, Гърция е известна и със своето разнообразие от острови. Въпреки че има около 1200 до 6000 острова, само 200 от тях са обитаеми. Малките острови са атрактивни, заради красотата и малкото им посетители. Представяме ви 10-те най-малки острова в Гърция, които може да влязат в списъка ви за следващата почивка:


10. Патмос


Островът на Патмос е малък, но разполага с една от най-добрите колекции от църкви и манастири, които правят мястото да изглежда като свещена земя. Островът е известен с бурния си нощен живот и това е една от причините да бъде предпочитан от туристите.


9. Гавдос


Гавдос е разположен под остров Крит и е от най-южните гръцки острови. Плажовете на острова са сякаш извън останалия свят, което прави острова удоволствие за пътешествениците.


8. Паксос


Паксос е един от най-малките острови в Йонийско море, разположен на западното крайбрежие на континенталната част на Гърция. Той впечатлява с гъсто зелените пейзажи, красивите села, кафенета и барове.


7. Итака


Ако обичате история, особено за Одисей и неговите пътешественици, това е мястото, което трябва да посетите. На целия остров са разположени малки риболовни селища, малки селца, плажове и древни манастири. Островът е запазил своята непокътната природна красота.


6. Лефкада


Лефкада е сред най-популярните острови в Йонийско море. Посетителите могат да се насладят на красотата на острова, включително маслиновите дръвчета и лозя, както и на кристално чистата тюркоазена вода.


5. Кеа


Кеа е един от островите на Цикладите с най-малък брой туристи. Селските къщи, бутикови хотели и археологически обекти привличат туристите на острова.


4. Анафи


Макар, че е малък гръцки остров, той е един от най-посещаваните. Плажовете са страхотни, но понякога претъпканите улици от хора уморяват туристите.


3. Сими


Разположен близо до турското крайбрежие, островът привлича с цветните си къщи, които спират духа на посетителите. Всичко, от което се нуждаете, можете да го намерите тук - плажове, манастири, крепости.2. Иос


Островът е известен с това, че него е погребан Омир, един от най-великите поети, живели някога. Посетителите могат да се насладят на красиви плажове и тихия начин на живот.


1. Алонисос


Алонисос е плодородна земя, идеална за двойки и за тези, които обичат природата. Красивото пристанище Патитири предлага уникална гледка към залеза или на нощния живот.
Подкрепи Economic.bg