10-те най-скъпи улици на света

Да се купи имот тук е сделка веднъж в живота

10-те най-скъпи улици на света

Сайтът Billionaire.com разкрива кои са най-скъпите улици на света за жилищни имоти.

Интересен факт е, че много рядко имот на тези ексклузивни локации излиза на пазара. „Недвижимата собственост на тези улици е супер топ ниво и може да се появи за продан дори веднъж в живота”, коментират анализаторите от имотната агенция Savills, направили изследването.

От Savills са изчислили средната цена на имотите на въпросните улици, според данните за сключени в последните месеци сделки.

Вижте кои са най-скъпите градски локации в света:

10. Ardmore Park, Сингапур – 24 000 долара за кв. м


През април един от съотнователите на китайската Alibaba Group е купил тук пентхаус за 51 млн. долара. Цената на имота е рекордна за Сингапур, достигайки 40 000 долара за кв. метър. Улицата е разположена до шопинг зоната на града и в близост до зелена паркова зона.

9. Молочный переулок, Москва - 30 500 долара за кв. м


Късата уличка в руската столица е с доста новопостроени сгради, издигнати след 2000 г., и наистина скъпи. Наскоро апартамент от 238 кв. м е бил купен за 9,5 млн. долара. Намира се в кисторическия и културен център на Москва, близо до Кремъл и Червения площад.

8. Avenue des Palmiers, Сен Тропе, Франция – 39 000 долара за кв. м


Имот в Сен Тропе е символ напрестиж, но още по-сериозен престиж носи имот в Les Parcs de Saint-Tropez, най-престижното място в иконичния френски град. Става дума за затворен комплекс в залива на града. Цените за жилище с изглед към морето тук достигат и до 70 000 евро за кв. метър. Преди около 6 месеца агенцията е продала имот от 800 кв м на Avenue des Palmiers за 42 млн. евро.

7. Quai d’Orléans, Париж, Франция - 41 000 долара за кв. м


Quai d’Orléans навремето е бил дом за Брижит Бардо и Роже Вадим, а днес е най-скъпата улица в Париж. Намира се на южния бряг на Ил Сен-Луи, малък остров на Сена. Сградите на улицата са с историческа стойност и гледат директно към катедралата Notre Dame. Те са едва 20-ин, строени през 17-и до 19-и век. През март 2015 г. апартамент с три спални е продаден на цена от 36 000 евро за кв. м.

6. Wolseley Road, Пойнт Пайпър, Австралия – 44 000 долара за кв. м


Имение в тази част на Сидни може да се продаде за няколко десетки милиона австралийски долара и това прави квартала хита на града и на Австралия.

5. Chemin du Sémaphore, Кап Фера, Франция – 67 000 долара за кв. м


Полуостров Сен-Жан-Кап-Фера навремето е бил средище на белгийския кралски двор. Днес е познат с огромните и удивителни вили, собственост на милиардери и магнати, включително на съоснователя на Microsoft Пол Алън и на руския олигарх Борис Березовски.  През миналия август имот на Chemin du Sémaphore от 650 кв. м е продаден за 37 млн. евро.

4. Avenue Princesse Grace, Монако – 100 000 долара за кв. м


2014-а е рекордна година за пазара на недвижими имоти в Монако и за обграденото с палми Авеню Принцеса Грейс, което опасва пристанището на Монте Карло. Апартамент от 200 кв. м с 3 спални е бил продаден за 16 млн. евро миналата година. Цената включва паркомясто и тераса. През 2014 г. са продадени 555 имота в Монако, пазарът достига оборот от 2,4 млрд. евро.

3. Knightsbridge, Лондон – 103 000 долара за кв. м


Найтсбридж е най-престижният квартал в британската столица, носещ името и на едноименната улица, която го пресича. Напоследък най-популярният жилищен комплекс тук е One Hyde Park на номер 100. Пентхаус от 1500 кв. метра е продаден за 140 млн. паунда през април 2014 г. Това е най-голямата сделка за имот в Лондон от 18 месеца, казват от Savills. На улицата са разположени още много посолства, магазин на Rolex и Bulgari Hotel.

2. Upper Fifth Avenue, Ню Йорк – 108 000 долара за кв. м


Още от края на 19-и век Пето авеню се асоциира с най-аристократичните фамилии и обществения елит на Ню Йорк. Днес репутацията му на „Улицата на милионерите” в Манхатън е още по-утвърдена. Тук са някои от най-луксозните и важни сгради в Голямата ябълка, с несравними гледки към Сентръл парк. В последните 9 месеца има три сделки с имоти на Пето авеню за цени по над 70 млн. долара. Освен луксозни жилищни сгради, тук са разположени и много магазини на премиум брандове като Tiffany & Co, Versace, Armani и Gucci, както и търговски центрове като Saks и Bergdorf Goodman.

1. Peak Road, Хонконг – 114 000 долара за кв. м


Peak Road е разположен точно под Връх Виктория в Хонконг и е най-скъпата жилищна улица в света. През февруари тук е продаден имот на цена от 5,1 хонконгски долара, което е най-високата стойност за местния пазар на недвижими имоти. Площта на продаденото жилище е 11 000 кв. метра, което е рекорд за града, известен с апартаментите като кутийки.

Коментари: 0