\"Телерик\" с отличие за водеща технологична сделка в Европа

Компанията получи 6 награди от началото на годината

\
3809 ~ 2 мин. четене
В началото на годината Telerik: A Progress Company получи световни отличия за една от десетте водещи технологични сделки в Европа, както и за „брилянтен“ корпоративен уебсайт за telerik.com. В този период компанията стана носител на шест награди в областите „Бизнес иновативност“, „Бизнес развитие“, „Качество на продуктите“ и „Сделка на годината“, присъдени от технологични, държавни и медийни организации в България. 

Отличията, които идват след придобиването на компанията от американската корпорация Progress през декември 2014 г., са показателни за водещата роля на Telerik на технологичния пазар и през 2015 г. По време на деветото издание на престижния конкурс „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ), Telerik спечели наградата „Инвестиция за сливане/придобиване“. С приза БАИ отличи придобиването на Telerik като най-голямата софтуерна сделка в Югоизточна Европа. 

Сделката беше включена и в класацията на международното издание Tech.eu за десетте най-големи сделки на технологични компании в Европейския съюз за последното тримесечие на 2014 г. 

Друго важно признание, което компанията получи, е включването й в класацията на най-добрите уебсайтове на авторитетната маркетинг компания HubSpot заедно с организации като DropBox и Evernote. 

За създаването на корпоративния уебсайт Telerik.com, който беше ребрандиран и изцяло обновен през 2014 г., отговарят специалисти от екипа на компанията. В началото на януари Telerik спечели първо място в категория „Бизнес иновативност“ на „Наградите на БАИТ“ за иновативната платформа за разработка на мобилни приложения за всеки екран, технология и устройство – Telerik Platform. 

С представянето на платформата в началото на 2014 г. Telerik навлезе успешно и се утвърди като водещ софтуерен доставчик в мобилния сегмент, изграждайки само за една година глобална клиентска мрежа и широка общност от разработчици, използващи Telerik Platform. Това е поредното отличие за платформата, след като в рамките на „Европейските ИКТ награди 2014“ Telerik Platform бе избрана за „Иновация на годината“. 

Признание за водещите продукти на Telerik са и двете първи места на компанията от годишните „Бизнес награди на Форбс“ в категориите „Бизнес развитие“ и „Качество на продуктите“. Компанията бе отличена и със специалната награда - „Сделка на годината“ за придобиването й от Progress. Отличието се връчи за първи път в рамките на конкурса на сп. „Форбс“. 

През февруари читателите на англоезичното българско издание Novinite.com избраха Васил Терзиев и Светозар Георгиев – съоснователи на Telerik, за „Личности в новините“ през 2014 г. в категория „Бизнес“. 

Шестте отличия и признанията от началото на годината Telerik добавя към колекция от още над 300 международни награди.
Коментари: 0