Telerik ще строи нова офис сграда в София

Компанията сменя името си и вече официално се казва Progress

Telerik ще строи нова офис сграда в София

Снимка: Стоян Йотов

Софтуерната компания Telerik, която наскоро се присъедини към глобалната компания Progress, днес обяви, че планира да строи 9-етажна сграда в София, която ще отговори на разширяващата се дейност на компанията, предаде репортер на Economic.bg.

Progress обяви, че ще работи с местна строителна фирма за строежа на нова 9-етажна сграда с 11 500 кв. м обща площ на офисното пространство. Тя ще бъде проектирана за капацитет от над хиляда човека, ще включва модерно вътрешно оформление, технологични решения от последно поколение и ще има сертификат за екостроителство LEED.

Сградата ще включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи, център за данни и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри, кафене и стена за катерене. Очаква се строежът на новата сграда да започне през есента на 2016 г. 

Главният оперативен директор Джери Рули, главният продуктов директор Майкъл Бенедикт в Progress, заедно със съоснователите на Telerik - Васил Терзиев и Светозар Георгиев, обявиха още, че компанията вече ще носи името Progress, както в България, така и навън. 

"Когато поставяхме основите на Telerik през 2002 г., и в най-смелите си мечти не сме си представяли дългия път, който ще извървим от малък стартъп на четирима приятели, до глобален софтуерен бизнес. Траекторията и посоката на нашия успех винаги са се определяли от две основни константи, на които сме верни и до днес: Telerik да бъде специално място за нашите колеги и да създаваме изключителни продукти, които улесняват работата на разработчиците. Когато се присъединихме към семейството на Progress, взехме със себе си този начин на мислене. Днес с гордост да казваме, че Telerik е вече Progress и започваме втората глава в нашата история, също толкова голяма и важна, колкото първата преди 14 години", обявиха съоснователите на Telerik Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев.  

От края на 2014 г., когато Progress придоби Telerik, досега, броят на служителите в София се е увеличил с над 10%. Компанията очаква тази тенденция да се запази с възможност екипът да се разрасне до над 900 души до 2020 г. Компанията очаква също да продължи да разширява инженерния си талант наред с всички останали бизнес функции в България, сред които и звеното по дигитален маркетинг, в синхрон с цялостната си стратегия за дигитална трансформация. 

Progress обяви, че "Академията на Телерик“ продължава да развива изключително успешната безплатна образователна инициатива, предлагаща обучения по софтуерно инженерство, дигитални технологии и отскоро по дигитален маркетинг. До момента в нея присъствено са се обучавали 9000 човека, като 97% от участниците в програмите за възрастни са намерили успешна професионална реализация. Заради успеха си досега инициативата запазва името си и става „Telerik Academy by Progress“. 

Progress разширява инвестицията си в "Академията на Телерик“, като до края на годината ще удвои преподавателския екип в София, ще добави нова зала за обучения в столицата, както и нов уебсайт с локализирани обучителни материали за потребители извън България. Учебната програма също ще се разшири с направление по бизнес умения и продължаващите обучения за хора на почти всяка възраст.

Освен новината, че Telerik вече е Progress в България, по време на събитието бяха обявени още ново лого и бранд визия на компанията. 
Коментари: 0