Терористична атака в Казахстан взе няколко жертви

Въоръжени са открили стрелба по улиците на Алмати

Терористична атака в Казахстан взе няколко жертви
Автор: Илия Лазаров

Трима полицаи бяха убити, а няколко ранени, след като терористи откриха стрелба по улиците на най-големия казахстански град Алмати, съобщават местни медии.

Нападателите са били общо двама. Първият е бил облечен в черно, тичал е по улицата, размахвайки оръжие. Той е обстрелвал полицейското управление, а след това се е опитал да спре патрулна кола на органите на реда. Най-малко трима полицаи и 1 цивилен са убити, а 7 са в критично състояние. Все още няма информация за втория атентатор.

Властите са стартирали антитерористична операция, обявено е най-високото ниво за терористична заплаха. Районът е отцепен от полицията, избухнала е престрелка с първия нападател. Впоследствие той е задържан.

Ключови сгради и улици в Алмати са отцепени, а всички оръжейни магазини в града са затворени по заповед на местните власти.

„Призоваваме всички да не напускат домовете си, за да се избегнат струпвания на хора. Всички съмнителни лица трябва да бъдат незабавно докладвани на правоприлагащите органи“, заявиха от Министерството на вътрешните работи.

От местната болница съобщават, че са приети повече от петима пострадали. „Работим в режим на извънредна ситуация, приети са повече от петима ранени“, коментират от здравното заведение.

Коментари: 0