Tesla набира скорост в Европа

Продажбите на компанията на Стария континент почти са се изравнили с тези в САЩ

Tesla набира скорост в Европа

Снимка: Pixabay

3950 ~ 1 мин. четене
Въпреки огромните загуби за първото тримесечие на годината (над 702 млн. долара), американският производител на електромобили Tesla има с какво да се похвали. В САЩ и Европа например компанията е убедителен лидер в сегмента на електромобилите, пише Automedia.bg.

При това продажбите на Tesla на Стария континент са почти същите, каквито са и в Щатите. За три месеца в Америка са продадени 22 425 бройки, а в Европа - 19 500. И това, отчитайки факта, че доставките на Model 3 на европейския пазар започнаха едва през февруари.

При електромобилите американската марка също е много далеч напред, тъй като намиращите се на второто и трето място - Renault Zoe и Nissan Leaf, са продали малко над 10 000 бройки всяка компания. В Топ 5 влизат още BMW i3 и електрическият Volkswagen Golf, докато кросоувърите Jaguar I-Pace и Audi e-tron засега изостават.

Все пак, Tesla среща и проблеми - както в Европа, така и в САЩ. Излизането на Model 3 на пазара доведе до спад с 40% на търсенето на скъпия кросоувър Model Х. А продажбите на Model S паднаха с цели 60%, което е притеснително, тъй като именно тези два електромобила носят големите печалби на компанията.
Коментари: 0