Tesla направи Model 3 по-бърз само със софтуерен ъпдейт

Така компанията налага прецеденти, с които останалите производители ще трябва да се съобразяват

Tesla направи Model 3 по-бърз само със софтуерен ъпдейт

Снимка: Tesla

Компанията Tesla е направила новия си електромобил Model 3 по-бърз единствено с обновяване на софтуера. Това е станало чрез добавянето на нов пистов режим на работа (Track Mode), пише Popular Science. Така, докато сега колата имаше нормален режим и такъв за бързо ускоряване, сега тя вече има и спортен такъв.

Разликата с режима Ludicrous, който се използва за максимално намаляване на времето за ускорение от 0 до 100 км/ч, Track Mode подобрява не само скоростта на превозното средство, но и сцеплението му при завои. Така Model 3 вече би трябвало да се представя много по-добре от преди при каране на професионална писта.

Освен това новият режим на работа позволява предният и задният електрически мотори в колата да се използват по различен начин, подобрявайки завиването и сцеплението на колата. Ако е нужно да се направи по-остър завой, Model 3 ще даде повече „газ“ със задните гуми, поднасяйки леко. При презавиване пък ще се ускорява предният мост за коригиране на отклонението.

Всички тези нововъведения в Tesla Model 3 не са нищо ново за автоиндустрията като цяло. Впечатляващото в случая е по-скоро това, че докато на другите производители им се налага да представят съвсем нов модел, за да добавят тези екстри, то компанията на Илон Мъск подобрява автомобилите си единствено чрез софтуерни актуализации.

Коментари: 0