Tesla отчете рекордни продажби

Компанията е реализирала 10 030 автомобила през първото тримесечие на 2015 г.

Tesla отчете рекордни продажби
208 ~ 1 мин. четене
Американският производител на електромобили Tesla Motors отчете най-добрите тримесечни резултати в историята си, реализирайки 10 030 автомобила през първата четвърт на 2015 г. Това представлява повишение с 55% спрямо същото тримесечие на миналата година.

Компанията планира да обявява продажбите на нови автомобили за всяко тримесечие в рамките на 3 дни след края му, заради неточни прогнози, се казва в съобщение на Tesla до медиите. Това означава, че окончателната стойност може да бъде малко по-различна от реалната, но разликата ще бъде по-малка от процент.

Tesla е създадена през 2003 г. Компанията стана известна първоначално с модела си Tesla Roadster, който беше един от първите изцяло електрически масови спортни автомобили по американските пътища, когато започна производството му през 2008 г.

След 10 години в бизнеса Tesla излезе на печалба през 2013 г., пише automdia. Съоснователят на компанията Елон Мъск напоследък поглежда и към други начинания в сферата на пътуванията, включително свръхскоростни влакове и космически пътувания.


Подкрепи Economic.bg