3-ти март в снимки

В цялата страна стотици хиляди българи излязоха да почетат празника

3-ти март в снимки

Снимка: Kmeta.bg

Хиляди българи от цялата страна се изкачиха връх Шипка, за да отбележат 140 години Свободна България.

„Шипка е капитал от историческо достойнство, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас, потомците, и който ние не бива да пилеем.“ Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на церемонията на връх Шипка по случай отбелязването на Националния празник – 3 март.

Шипка посрещна празника заснежено, но гордо.

Петричани и гости на южния град станаха свидетели на историческа възстановка в петък, посветена на Националния празник на България – 3 март. Ученици на СУ „Никола Вапцаров” влязоха в ролята на националните герои, понесли на плещите си и платили с живота си за свободна България, както и за очаквания пет века мирен договор.

В Русе Пред паметника на Свободата, в чест на Националния празник 3 март и 140 години от Освобождението, се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя.

Лом празнува 3 март пред паметника на своя герой – дядо Цеко Воеводата. В подножието на паметника ученици от професионалната гимназия представиха „Пирамида на свободата”.

Четници в бяло, зелено и червено днес се спускаха по пистите в Боровец по повод 140-тата годишнина от Освобождението на България.

Варна чества 3 март с шествие, концерти и регата

3 март е рождената дата на днешна модерна България. С тези думи кметът на община Левски започна приветствието си към жителите и гостите на града и общината по случай 140 години свободна България.

Ардино отбеляза 140 години от Освобождението на България с много деца.

Първообраз на националния флаг поведе шествие с 300-метрово знаме в Стара Загора.
Коментари: 0