Тим Кук защити поскъпващите цени на iPhone

Смартфонът съвместява няколко различни устройства, изтъкна той

Тим Кук защити поскъпващите цени на iPhone

Снимка: БТА

1300 ~ 1 мин. четене
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук защити поскъпващите цени на новите смартфони на марката с думите, че „това е най-модерният iPhone, който някога сме правили“ и замества всички други приспособления, от които потребителите биха се нуждаели. 

Кук даде пример с цифровата камера и музикалния плейър, които вече са внедрени в самия телефон и човек няма нужда да ги носи отделно. „Без съмнение продуктът е наистина важен. И ние открихме, че хората искат да притежават най-иновативния продукт, а това не е евтино“, каза още той, цитиран от CNBC.  

Apple представи новото поколение iPhone модели преди седмица. Базовият вариант на модела „XS” струва 999 долара (колкото и неговият предшественик iPhone X), а по-големият „XS Max“ – 1099 долара. 

Впечатление обаче прави, че версията на iPhone XS Max от 512 GB в САЩ ще се продава за 1499 долара. А тТова е повече от цената на някои Mac компютри на Apple. 

Кук обърна внимание, че потребителите рядко плащат цялата сума накуп, а вместо това сключват договори с местните доставчици. Така, ако вземете дори телефон за над 1000 долара, се падат по 30 долара месечно, или около 1 долар на ден, коментира още изпълнителният директор на Apple. 
Подкрепи Economic.bg