Топ 10 на най-красивите пристанища в Средиземно море

Те са задължителни спирки на всеки круизен кораб

Топ 10 на най-красивите пристанища в Средиземно море
5432 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

В Средиземно море има невероятни места, на които може да акостирате с круизен кораб. Сайтът Travel Pulse подрежда най-красивите пристанища в Средиземноморието.

Котор, Черна гора

Котор не е толкова добре познат, колкото останали изброени пристанища, но това пристанище предлага изумителни гледки, които са достатъчни, за да привлекат "най-величествени яхти на богатите и известните.

Атина, Гърция 

В столицата на Гърция, Атина има невероятен микс от емблематичните древни забележителности, които се съчетават с модерната гръцка столица.

Истанбул, Турция

Забележителните сини води и изключителната архитектура са това, което прави Истанбул едно от най-красивите пристанища, които може да видите.

Рим, Италия

Този исторически град, изпълнен с древни руини и завладяващ изглед е задължителна спирка на всеки средиземноморски круиз.

Барселона, Испания

Популярното пристанище в Средиземно море съчетава пясъчни плажове и шумен метрополис, който със сигурност ще се хареса на всички пътници.

Дубровник, Хърватия

Този зашеметяващ крайбрежен град с кристално сини води в Хърватия е дом шоуто на HBO "Игра на тронове".

Амалфи, Италия

Извънредно красивото пристанище описват като много живописно.

Портофино, Италия

Описвано като "емблематичното италианско пристанище", Портофино предлага невероятни гледка, особено популярни за богатите и известните.

Монте Карло, Монако

Завладяващи гледки, топ казина и известната писта от Формула 1 привличат милиони туристи в този град.

Санторини, Гърция

Може да се каже това е най-красивата място в цялото Средиземноморие, Санторини е гръцки рай, който със сигурност ще ви вземе дъха.Подкрепи Economic.bg