Топ 10 на най-страшните места в света

Някои от тях са много зловещи

Топ 10 на най-страшните места в света
По света има редица изоставени места, които някога са били оживени и обитавани от хора. Днес обаче изглеждат зловещо и в голяма част от тях природата е оставила своя отпечатък. Изданието worth-seeng.com представя топ 10 на най-опасните места в света:


10. Британски морски укрепления


Тези укрепления са построени през Втората световна война за защита на Северно море. Днес те са изоставени, но все още стоят на това място, сякаш ще отбраняват района.


9. Isla de las Munecas
Ако откриете стари страховити кукли, то вероятно сте на острова на куклите. Легендите разказват, че островът е украсен с кукли от един човек. Днес те изглеждат страховито висящи от дърветата, готови да плашат туристите.
 
8. Старото еврейско гробище в Прага
Всички гробища са призрачни, но това определено е от най-страховитите. На едно и също място има 11 гробища. Поради липсата на място, когато гробището се напълнило, те направили ново отгоре и това се случило цели 11 пъти.
7. Вароша
Вароша е била курортна зона в Кипър, която към днешна дата е напълно изоставена. Празните сгради със счупени прозорци и изоставеният плаж всяват страх в хората.
6. Gunkanjima
Името на острова означава "боен кораб" и идва от формата на острова. Той е бил използван като минно съоръжение, но днес е изоставен. С течение на времето състоянието на острова се е влошило толкова, че природата е надделяла. 
5. Болница Hellingly
Болницата е била убежище за луди хора в Англия. Тя е изоставена отдавна и днес е в руини с изпочупени прозорци и врати. Хората, които я посещават, не трябва да стоят дълго, защото според легенди ще започнат да чуват писъците на хора, които някога са били заключени там. 
 
4. Candido Godoi
Този град в Бразилия би изглеждал нормален ако нямаше толкова много близнаци в него. Това е градът с най-много родени близнаци в света. Обикновено близнаците не са страховити, но виждайки ги навсякъде, може да станат.
3. Катакомбите на Париж
В катакомбите на Париж се смята, че има изключително много призраци, имайки предвид стотиците хиляди черепи и кости, които са били използвани за изграждането им.
2. Bird Suicide Grounds of Jatinga
Jatinga е красив град, но има нещо много странно, което се случва веднъж годишно. Стотици птици внезапно се самоубиват, удряйки главата си в земята. Причината за това остава неясна, но броят на птиците е голям.
 
1. Aokigahara Forest
Аокигахара е известна като "самоубийствената гора". В нея са открити много мъртви тела. Това място е наистина сред най-най-ужасяващите в света, през които би могло да ви се наложи да преминете. 
Коментари: 0