Тръмп поиска от Конгреса да оправи „безумните имиграционни закони”

Призива си той направи в Twitter

Тръмп поиска от Конгреса да оправи „безумните имиграционни закони”

Снимка: БТА

388 ~ 1 мин. четене
Конгресът трябва да „оправи нашите безумни имиграционни закони веднага”. Това написа в Twitter днес американският президент Доналд Тръмп – няколко седмици, след като заяви, че републиканците би трябвало да спрат да си губят времето с имиграцията, докато не минат изборите през ноември. 

Сега държавният глава смята, че има спешна нужда от ново секторно законодателство.  „Конгресът трябва да приеме умни, бързи и обосновани имиграционни закони веднага”, пише той, цитиран от Associated Press. 

Според Тръмп правоохранителните органи в САЩ „отлично вършат своята работа на границата, но законите, които трябва да следват сега, са безумни”.

„Когато хора с деца или без деца проникнат в нашата страна, трябва да им се каже да си ходят, без нашата страна да е принудена да води дълги и скъпи съдебни процедури”, заяви още американският президент.

По думите му, когато хора влязат незаконно в САЩ, трябва да им се каже „махайте се” и да бъдат накарани да си тръгнат, „точно както, ако те стояха на моравата пред дома ви”.

Подкрепи Economic.bg