Бизнесът на Тръмп е загубил $1.2 млрд. за 10 години

Данъчните данни разкри New York Times

Бизнесът на Тръмп е загубил $1.2 млрд. за 10 години

Снимка: БТА

1416 ~ 2 мин. четене
Основният бизнес на американския президент Доналд Тръмп с казина, хотели и жилищни сгради е загубил общо над 1.17 млрд. долара в периода между 1985 до 1994 г., пише New York Times. Изданието публикува данни от получени разпечатки от официалните данъчни декларации на Тръмп.

Вестникът съобщи, че бизнесът на американския президент е бил на загуба от над 250 млн. долара през 1990 и 1991 г., което е двойно над средното ниво, което са губили други бизнесмени с големи доходи.

Тръмп е загубил толкова много пари, че е успял да избегне плащането на данъци върху доходите в продължение на осем от десетте години, съобщи Times.

Белият дом не е коментирал информацията до момента.

Times цитира адвокатa на президента - Чарлз Хардър, който казва, че данъчната информация е "много неточна".

Тръмп, по онова време магнат в недвижимите имоти, който прехвърли управлението на бизнеса си на синовете си след избирането си през 2016 г., изтъква винаги своята бизнес проницателност и умения за водене на преговори - по време на кампанията, и като действащ президент, коментира Reuters.

С избирането си обаче Тръмп прекъсна десетилетна традиция, като отказа да направи публични данъчните си декларации - като кандидат за президент през 2016 г. и след като беше избран. Той обясни, че не може да направи това, докато данъците му се одитират.

В понеделник министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин отхвърли искането на председателя на Демократическата партия в Камарата на представителите за предоставяне на информация за платените данъци от Тръмп.

Демократите искат данъчните данни на Тръмп като част от разследвания за възможни конфликти на интереси, породени от неговата продължителна собственост върху обширни бизнеси, дори когато той е президент.
Коментари: 0