5 трика да се храним здравословно, дори когато сме заети

Задачата е напълно постижима

5 трика да се храним здравословно, дори когато сме заети
4088 ~ 2 мин. четене

Да си слаб и да се храниш здравословно днес е особено трудна задача, особено за работещите хора. Ето съветите, които ще ви помогнат да поддържате добра форма, дори когато сте затрупани със задачи.

На първо място намалете приема на захар. Ако сте пристрастени към рафинираната бяла захар и не може да живеете без нея, можете да я замените със стевия. Това не означава, че трябва да се откажете от десертите все пак.

Стремете си храната, която приемате, да е предимно растителна. Заредете се с ябълки, моркови, праскови, банани, всички плодове и зеленчуци. Те се отразяват добре върху метаболизма и ще ви карат да се чувствате свежи и изпълнени с енергие през целия ден.

Яжте риба веднъж на ден. Тази група храни от векове заема достойно място в храненето на човека, а в последните десетилетия стана незаменима за спортистите. Причината е, че тя съдържа големи количества от важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР). Белтъците, изграждащи месото на рибата, имат балансиран аминокиселинен състав, който не отстъпва по нищо на белтъците в месото на топлокръвните животни. Разликата е, че има по-ниско съдържание на съединителна тъкан и така се храносмила и усвоява по-бързоБогата е на Омега-3 мазнини и е най-полезна в съчетание със салата. 

Намалете млечните продукти в менюто си. Човешкото тяло не се справя добре с обработката на краве мляко, а много хора имат лактозна непоносимост без дори да го знаят. То е пълно с мазнини и захари.

Бъдете седнали, докато се храните. Яденето „на крак” е вредно за храносмилането. Изключете телевизора, оставете настрани смартфона и се насладете на храната. Този трик ще ви помогне да ядете по-малко, без да преяждате, и по-бързо да се почувствате сити.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg