Тръмп заплаши, че „изборите далеч не са приключили“

Той ще оспорва резултатите в съда

Тръмп заплаши, че „изборите далеч не са приключили“

Снимка: БТА

3647 ~ 1 мин. четене

Американският президент Доналд Тръмп увери, че няма да се откаже от опитите да оспори в съда победата на новоизбрания държавен глава Джо Байдън. С думите си той за пореден път опита да направи внушения за измама.

Снощи стана ясно, че демократът Джо Байдън ще е 46-ят президент на САЩ. Новината излезе след края на преброяването в Пенсилвания и достигането на необходимите 270 електорални гласа.

„От понеделник нашата кампания ще започне дело в съда, за да гарантира, че изборните закони се спазват изцяло и победителят е законният“, каза Тръмп. „Американският народ има право на честни избори: това означава да се преброят всички законни бюлетини и да не се броят незаконни бюлетини“, цитират го още от NBC News.

Американският президент посрещна поражението в своя голф клуб във Вирджиния. По същото време тълпи от хора се събраха пред Белия дом, за да отпразнуват края на управлението му.

Той обаче бе категоричен, че „изборите далеч не са приключили“. Часове след новината, че гласовете за Байдън са преминали границата от 270 електорални вота, Тръмп коментира в Twitter, че се случва измама. Това са поредните твърдения в този дух от негова страна, но нито той, нито екипът от кампанията му са предоставили доказателства нарушения.

Подкрепи Economic.bg