Цените на петрола паднаха още

Стойността на двата основни сорта нефт са близо до нивата отпреди ракетните атаки срещу Саудитска Арабия

Цените на петрола паднаха още

Снимка: Pixabay

Цените на петрола продължиха да падат и днес, като нивото е вече близо до това, което беше преди атаките срещу петролните съоръжения в Саудитска Арабия. Сорт Брент поевтиня с 1% в ранната азиатска сесия, а американският лек суров петрол (WTI) – с 0.6%. Инвеститорите очакват стойността на суровината да продължи да пада, тъй като днес Рияд съобщи, че производството е възстановено напълно и то предсрочно.

„През по-голямата част от седмицата пазарът се търгуваше по-ниско, тъй като петролните търговци бяха обезкуражени от по-бързите темпове, с които се възстанови производството на нефт в Саудитска Арабия“, казва Стивън Инес, пазарен стратег на Азиатско-Тихоокеанския регион на AxiTrader.

През тази седмица цената падна с 6%, което е най-голямото понижение за последните три месеца.
Припомняме, че атаките срещу съоръженията на Saudi Aramco от 14 септември изпратиха цените на петрола с около 20% нагоре в рамките на часове, но тази седмица този скок е почти изцяло изтрит.

Днес Сорт Брент струва 62.1 долара за барел, а WTI – 56.1 долара за барел. Преди ракетните удари първият струваше малко над 60 долара, а тексаският сорт - под 55 долара.

Притесненията за бъдещето на Доналд Тръмп, наред с икономическите притеснения и търговското напрежение, дърпат цените надолу.

След дни на натиск от страна на демократите, Белият дом пусна реконструиран препис на разговор между президента и украинския му колега, където Тръмп е чут да иска „услуга“, преди да обсъди корупционно проучване в източноевропейската държава, което се свързва с политическия му съперник Джо Байдън.
Коментари: 0