Turkish Airlines пусна полети до Самарканд

Това е втората дестинация в Узбекистан след столицата Ташкент

Turkish Airlines пусна полети до Самарканд
Турската авиокомпания Turkish Airlines обяви, че пуска полети до втория по големина град в Узбекистан - Самарканд, част от културното наследство на ЮНЕСКО. 

Самарканд е втората дестинация в Узбекистан, след столицата Ташкент, до която Turkish Airlines ще извършва полети. Авиокомпанията предлага 7 полета на седмица до Ташкент и два до Самарканд, като плановете са в последствие да станат 3.

Цените на двупосочните билети от Истанбул до Самарканд започват от 364 долара с включени всички такси. 

"Стартирахме полети до Самарканд, един от градовете, играещ изключително важна роля в развитието на съвременната цивилизация, и част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Нашите пътниците вече ще могат посетят втория по големина град в Узбекистан с директни полети от цели 121 държави. Вярвам, че Самарканд – дом на редица музеи, религиозни храмове, древни гробници и архитектурни шедьоври, има потенциал бързо да се превърне в туристически център. През годините мнозина исторически фигури и учени са избирали именно този град за почивка", заяви изпълнителният директор на Turkish Airlines Билал Екши на церемонията по откриването, провела се на летището в узбекистанския град.
"Смятам, че споразумението за въздушен транспорт, подновено тази седмица, ще укрепи моста между двете държави", добави още той.

Четиризвездната авиокомпания оперира с 328 пътнически и товарни самолета и извършва полети до 302 дестинации по целия свят, от които 253 международни и 49 вътрешни линии. 
Коментари: 0