Турската армия обяви, че поема властта в страната

На ключови места в големите градове има танкове, БТР-и и друга техника на военните

Турската армия обяви, че поема властта в страната

Турските военни съобщиха, че поемат властта в страната в Турция. Министър-председателят на страната Бинали Йълдъръм заклейми подобен акт като незаконен, предава AFP.

"Властта в страната е изцяло поета", се казва в изявление на военните, прочетено по телевизия NTV, без да бъдат давани допълнителни подробности. Текстът е изпратен като електронно съобщение, в което се казва, че всички международни отношения на страната ще бъдат съхранени. 

Властите са затворили 2 от мостовете на Босфора в Истанбул. На входа на международното летище „Ататюрк“ са разположени танкове. 

На ключови места в големите градове има танкове, БТР-и и друга техника на военните

Според информация на Анадолската информационна агенция началникът на Генералния щаб на турската армия Хулуси Акар е държан в плен от група военни. 

Телевизия CNN Turk съобщава, че два автобуса с военни са влезли в сградата на държавната телевизия TRT в Анкара и каналите са започнали да излъчват прогноза за времето.

Междувременно снимки в социалната мрежа Twitter показват, че на много места турски граждани са обсадили банкомати. В Twitter се появиха и видеа как хората приветстват армията. 

След вече близо час от началото на преврата, все още няма реакция от Пентагона, Белия дом и НАТО, отбелязва CNN. 

Коментари: 0