Twitter добавя дълго желана функция

Потребителите вече ще могат да запазват публикации за четене по-късно

Twitter добавя дълго желана функция

Снимка: Pexels

560 ~ 1 мин. четене
Twitter най-накрая добави функция, каквато верните потребители на услугата искат от години. От сряда вече е възможно туитове да се запазват на браузъра, така че да се четат по-късно в удобно време. 

Досега най-лесният начин човек да „запази“ някоя публикация, към която иска да се върне по-късно, бе като я хареса или я изпрати чрез линк по имейл например. Конкретна функция обаче нямаше. 

Опциите обаче не са особено удобни. Харесването им пък е публичен процес, който е видим от останалите потребители. Понякога обаче човек може да не одобрява действително дадена публикация, но действието му да бъде прието по този начин, а не като инструмент за маркиране. 

Новите маркери ще бъдат лични и достъпни единствено за потребителя, който ги е поставил, пише CNN. Те ще се запазват по реда, по който са направени. 

За да направят желаната отметка, потребителите трябва да докоснат иконката за споделяне в десния ъгъл и да изберат „Add tweet to bookmarks“. След това те ще се показват след кликване върху профилната икона в левия ъгъл на приложението. 

Според информацията Twitter е стартирала работата по новия инструмент през миналата година. Той ще е достъпен за мобилното приложение за iOS и Android, както и за Twitter Lite и мобилната уебсайт версиите. Не е ясно обаче кога функцията ще е налична и за настолни компютри.
Подкрепи Economic.bg