Twitter разреши да се пише повече в съобщенията

Социалната мрежа предвижда да въведе още промени тази година

Twitter разреши да се пише повече в съобщенията
Микроблогинг платформата Twitter не премахна ограничението върху дължината на съобщенията, но все пак потребителите ще могат да пиат малко повече. Кратките съобщения ще останат с дължина 140 символа, но снимките, видеоклиповете, файловете във формат GIF, въпросите и цитатите вече няма да се броят.

Пред CNNMoney от компанията са обяснили, че скоро ще има още една промяна в тази посока. Имената, започващи с @ също няма да се включват в броя на символите. Засега обаче не е ясно кога точно ще се случи промяната.

„Това ще направи разговорите в Twitter по-лесни и по-опростени“, написа в блога си продуктовият мениджър на социалната мрежа.

От началото на тази година се повиха много слухове около бъдещето на съобщенията в Twitter. Една от спекулациите бе, че компанията ще премахне въобще лимита на съобщенията, а друга – че той ще бъде увеличен до 10 000 символа. И двете възможности не бяха приети добре от голяма част от потребителите.
За да отговори на конкуренцията на други платформи и социални мрежи, Twitter добави неотдавна нови услуги, като например възможността за излъчване на клипове директно. Не спират и слуховете, че компанията ще бъде продадена или че ще бъдат взети драстични мерки за съкращаване на разходите й.

Коментари: 0