Twitter смени звездата със сърце

То е универсален символ, смята компанията

Twitter смени звездата със сърце

Twitter премахна един от най-отличителните си знаци – звездата, като я замени със сърце. Звездите се използваха за отбелязване на любими туитове, а новите знаци ще показват само харесвания, пише „Франс прес”.

Според продуктовия мениджър на компанията Акаршан Кумар идеята е Twitter да стане по-лесен за използване, тъй като в някои случаи звездата може да е объркваща, особено за новите потребители.

„Може да харесвате много неща, но не всички да са ви любими. В тази връзка сърцето е универсален символ, който разбират хората от различни култури, с различни езици и часови зони. То дава възможност за изразяване на широк спектър от емоции. Според нашите тестове хората го харесват”, допълни Кумар.

Същият знак е използван и от конкурентни услуги като Instagram. Наричайки новата функция “харесвам”, Twitter прави препратка към Facebook.

До сега въпреки увереността на компанията, че сърцата ще се превърнат в хит, много потребители изглежда не са толкова ентусиазирани от промяната. Forbes започна анкета сред тях и от нея стана ясно, че три четвърти от гласувалите предпочитат звездата пред новия символ.

Коментари: 0