Twitter удвои символите в публикациите си до 280

Увеличението не важи за потребителите в Япония, Корея и Китай

Twitter удвои символите в публикациите си до 280

Снимка: Pixabay

Twitter реши да увеличи двойно максималната дължина на съобщенията в своята микроблогинг платформа, което е своеобразна миниреволюция за социалната мрежа. В своите публикации потребителите вече ще могат да използват по 280 символа, съобщиха от американската компания. 

Това се случва, след като тя стартира тестове на опцията през септември с идеята да намери начин как да предостави на потребителите по-широки възможности за изразяване, като едновременно с това запази фокус върху кратката и точна форма. 

„Целта ни е да направим това, като същевременно гарантираме запазването на бързината и краткостта, които олицетворяват Twitter. След резултатите от теста имаме удоволствието да съобщим, че сме постигнали целта си и ще приложим промяната на всички езици“, където лимитът от 140 знака затруднява потребителите, написа в блога си социалната мрежа.

Удължаването на туитовете засяга само съобщенията с латински букви, напомня компанията, тъй като лимитът от 140 знака изглежда представлява проблем преди всичко за потребителите, които пишат на английски, испански, португалски или френски език, за разлика от тези, които пишат на японски, корейски или китайски, отбелязва АФП. 

Коментари: 0