10 университета и инвеститори в НКИЗ обсъдиха реализацията на младите кадри в България

Това стана по време на кръгла маса в „Национална компания индустриални зони“

10 университета и инвеститори в НКИЗ обсъдиха реализацията на младите кадри в България

Представители на 10 университета и на инвеститори в зоните на „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) обсъдиха на кръгла маса „Бизнес и образование – перспективи и предизвикателства“ възможностите за професионална реализация на младите хора в България.

Форумът бе организиран от НКИЗ в продължение на инициативата Fast Tracking Success, която е насочена към ускорено професионално изграждане на младите кадри от университетите и професионалните гимназии чрез сътрудничество с компании от портфолиото на дружеството. НКИЗ има подписани меморандуми за партньорство с 10 висши и средни учебни заведения.  

Сред участниците на кръглата маса бяха проф. д-р Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите и ректор на МГУ, проф. Стати Статев, заместник-председател на Съвета на ректорите и ректор на УНСС, ректори, заместник-ректори, преподаватели и директори на кариерни центрове. От страна на бизнеса на кръглата маса присъстваха инвеститори от индустриалните зони на „Национална компания индустриални зони“.

„В днешния динамичен свят въпросът за професионалната реализация на младото поколение е едновременно приоритет и предизвикателство за всяка една страна. Затова „Национална компания индустриални зони“ реши да събере на една маса представители на университети, професионални гимназии и инвеститори от своите индустриални зони. Това каза изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес при откриването на кръглата маса.

На нея ректори на университети и директори на професионални училища потърсиха заедно с инвеститорите от индустриалните зони отговор на въпросите как ученици и студенти могат да намерят успешна професионална реализация и как образованието да отговори на изискванията и очакванията на бизнеса.

Коментари: 0