„Университетите трябва да се заключват вечер, защото ще влезе някое куче и ще завърши“

Проф. Иво Христов, депутат от партия БСП

Цитат на деня:

„Университетите трябва да се заключват вечер, защото ще влезе някое куче и ще завърши“
Автор: Вероника Тонева
„Всеки един уважаващ себе си ректор на висше училище, следва да издаде една много важна заповед: вечер университетът да се заключва, защото ще влезе някое куче и ще завърши”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" проф. Иво Христов в декларация от името на парламентарната група по повод Деня на народните будители.

„В страната към днешна дата има 52-53 висши училища. Тези висши училища обявиха прием тази година за около 70 хил. студенти, при положение, че завършващите абитуриенти са около 58-60 хил. човека. Очертава се дефицит от близо 10 хил. души“, добави депутатът от БСП. „Вчера беше Хелоуин. Гледах едни дечица, които се движеха по улицата, щастливи, облечени в маскарадните си униформи. Не знам дали знаете, че Хелоуин е празник на мъртвите. Да не се превърне Денят на народните будители в празник на прекратяването на българското образование“. 

Той коментира още, че огромна част от завършващите абитуриенти, които влизат в съответните висши училища получават "дипломи с фактури".
Коментари: 0