Уолстрийт изпрати с положителни резултати борсовата сесия вчера

Най-силно представяне имаше секторът на недвижимите имоти, за разлика от банковия сектор

Уолстрийт изпрати с положителни резултати борсовата сесия вчера

Снимка: БТА

Уолстрийт изпрати с положителни резултати борсовата сесия вчера в очакване на заключенията и решението на Фед днес. Индексът на сините чипове Dow Jones нарасна до 27110 пункта, широкият S&P 500 – до 3005, а технологичният Nasdaq – до 8186 пункта.

Най-силно представяне имаше секторът на недвижимите имоти със скок от 1.4 на сто, за разлика от банковия сектор. Акциите на Citigroup, J.P. Morgan Chase и Bank of America отписаха по около половин процент от стойността си. Петролът се понижи с над 5% след значителния скок рано в понеделник, след като Saudi Aramco обяви, че възстановява частично добива в ударената централа.

В Европа DAX и FTSE затвориха с леки понижения до съответно 12372 и 7320 пункта, а САС прибави 0.24% до 5615 пункта.

Основен лихвен процент – Фед

В 21:00 часа ще бъде публикувано решението на Федералния резерв относно основната лихва, за която се очаква да бъде понижена с 0.25 или 0.50 базисни пункта. Изявлението на Федералния комитет за открит пазар (FOMC) е основният инструмент, който панелът използва за комуникация с инвеститорите относно паричната политика. Членовете гласуват лихвата, а сега, след решението на ЕЦБ за облекченията, инвеститорите очакват понижение, като 30 минути след доклада гуверньорът Джером Пауъл ще даде пресконференция. През изминалите месец президентът Тръмп атакува многократно банкерите и Пауъл за недостатъчното понижение на лихвените ставки. Очаква се засилена волатилност на валутните пазари.

L’Oréal Paris

Акциите на френския козметичен гигант се движат с възходящ темп през цялата 2019 година, но се забелязва съпротива около 258 евро на акция. След пробив на 50-дневната експоненциална средна в понеделник, вчера цената записа покачване и в зависимост от това дали днес акциите ще затворят сесията над средната, ще може да се влезе в дълга позиция с цел 258 и дори 260 евро на акция в близките седмици. Спад под ЕМА ще даде поле за продажба с цел тренд линията и първа подкрепа при 240 евро.

USD/JPY

Валутната двойка се движи под влиянието на мечките от края на август насам и е напът да се изправи пред съпротивата от максимумите през юли при малко под 109 и пред хоризонталата, маркираща върхове и дъна през годината при 109,80. Ако котировките се справят и с двете нива, ще може да се говори за покупка с цел 111. Въпреки това Стохастик е напът да излезе от прекупен пазар, което може да изпрати котировките за нов тест на 50-дневната средна ЕМА.

Coffee NY

Ароматната суровина се движи хаотично след като излезе от рамките на дългосрочния низходящ кана, в който се движеше близо 8 месеца. Котировките маркират ново силно възходящо движение, което на два пъти се доближи до стойностите при максимума от края на май  началото на юли, които бяха и подкрепа през юли. Очакваме неуспешен пробив на хоризонталата, като за вход в къса позиция бихме изчакали спад под 50-дневната ЕМА с цел минимума от август при 90 долара.

CAC 40

Френският индекс има явна възходяща тренд линия, но среща трудности с преодоляването на нивото при 5600-5700 пункта. Забелязва се, че трите опита за пробив, макар и неуспешни, през април, юли и септември, образуват възходяща съпротива. Очакваме нов спад на бенчмарка, който да бъде ограничен от психологическите 5500 пункта при 50-дневната средна. При успешен пробив ще може да се влезе в къса позиция с цел възходящата тренд линия или стойности около 5300 пункта.
Коментари: 0