Уолстрийт се оцвети в червено заради технологичните акции

Възстановяването на долара пък потопи цената на петрола

Уолстрийт се оцвети в червено заради технологичните акции

Снимка: Unsplash

716 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Технологичните акции поведоха американския фондов пазар на червено в четвъртък. Скокът в доходността на облигациите подтикна инвеститорите да затворят позициите си в сектора. Икономическият календар също показа смесени резултати. Седмичните молби за помощи при безработица бяха със 70 хиляди повече от очакванията на анализаторите.

Въпреки това индикаторът за бизнес активността във Филаделфия отчете 51.8, надхвърляйки значително очакванията за 22. Nasdaq Composite падна с 3% до 13 116, което беше най-лошото представяне на индекса от 25 февруари. Apple и Amazon паднаха с повече от 3%, докато Tesla се свлече с близо 7%.

S&P 500 изгуби 1.5% от стойността си до 3 915, докато Dow Jones се понижи с 153 пункта, или 0.5%, до 32 862. И двата индекса се понижиха от рекордно високи стойности поставени в сряда. Най-потърпевш от разпродажбите в четвъртък беше енергийният сектор, който се понижи с около 5%.

Цените на петрола паднаха рязко през изминалата сесия на фона на затягането на мерките в някои европейски държави и засилването на долара. WTI и Brent се понижиха с около 7%

Акценти днес

Икономически данни  – Канада

Акцентът за деня ще падне върху данни за продажбите на дребно в Канада. Индикаторът измерва промяната в общата стойност на коригираните спрямо инфлацията продажби на дребно. Това е основният показател за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от икономическата активност. По-високи от очакваните резултати се приемат като бичи за CAD.

Инструмент на фокус

Spotify – Дневна

Акциите на компанията не успяха да се задържат над 350 USD. Последва корекция, която успешно проби нивото на подкрепа образувано от предходни върхове и 200 периодната проста пълзяща средна. Очакванията ни са негативното движение да продължи най-много до 250 USD, от което да последва нов възходящ импулс.

USD/CHF – 8 часова

Валутната двойка се намира във възходящ тренд. Движението не успя да се задържи над 0.9350, като последва корекция, която образува флаг. Цената остана ограничена над 50 ЕМА, като пробив на горната линия на техническата фигура може да даде началото на ново възходящо движение с цел 0.9400.

WTI – 8 часова

Петролът се намира във възходящ тренд от началото на годината. Последните две седмици цената отслаби възходящото движение, като на графиката образува триъгълник. Успешния пробив на долната граница на техническата фигура даде началото на ново низходящо движение, което беше подкрепено от силен долар и скок в запасите на лек суров петрол. Цената изглежда достигна зона на подкрепа около психологическите 60 USD за барел и предходни дъна.

US 500 – Дневна

Индексът възвърна загубите от последната негативна корекция, като в сряда успя да се покачи до нови рекордни стойности. Множество инвеститори затвориха своите позиции, след като доходността на американските облигации се покачи. Ако тенденцията за повишението в тяхната доходност продължи, очакванията ни са понижението в индекса да продължи поне до 50 ЕМА или линията на подкрепа.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0