USA Today: \"Тръмп не е достоен да чисти тоалетните на президентската библиотека на Обама и да лъска обувките на Буш\"

Вестникът излезе с остър редакционен коментар след изказване на президента, в което се намеква, че щатски сенатор предлага сексуални услуги срещу пари за кампанията си

USA Today: \
Американският вестник USA Today публикува изключително остра редакционна статия срещу президента Доналд Тръмп, в която заявява, че републиканецът не е достоен дори да чисти тоалетните на президентската библиотека на Барак Обама, нито да лъска обувките на Джордж Уокър Буш.

USA Today е единственият национален всекидневник в САЩ и е с един от най-високите тиражи в страната. Той обикновено е с по-умерен тон, но туит на Тръмп за сенаторка от Демократическата партия предизвика острата редакционна статия, съобщава АФП, цитирана от БТА.

Под заглавие "Ще достигнат ли някога дъното низостите на Тръмп?" вестникът осъжда туита от вторник, в който Тръмп твърди, че сенаторът Кирстен Гилибранд неотдавна го е "умолявала за дарения за предизборната й кампания" и добавя, че тя била "готова на всичко", за да получи финансова подкрепа.

"С последния си туит, в който намеква, че американска сенаторка може да предлага сексуални услуги срещу предизборни дарения, президентът Тръмп показа, че е неадекватен да упражнява длъжността си. Стигането до дъното не спира един президент, който съумява да пада все по-ниско", пише в редакционната статия.

"Един президент, който на практика нарича сенатор Кирстен Гилибранд уличница, не е достоен дори да чисти тоалетните на президентската библиотека на Обама, нито да лъска обувките на Джордж У. Буш", пише вестникът, споменавайки предшествениците на Тръмп от Демократическата и Републиканската партия.В статията също се говори за множеството"лъжливи или неверни изказвания" на Доналд Тръмп - средно по 5,5 на ден по изчисления на в. "Вашингтон пост" - както и за коментарите му, които подхранват обществените разделения.

"Тук не става дума за политическите несъгласия, които имаме с всички президенти, нито за разочарованието ни от някои техни решения. Обама и Буш също са се проваляли в много отношения. Те са нарушавали свои обещания и са изричали лъжи, но благоприличието им никога не е било под съмнение", пише USA Today.

"Затова пък Доналд Тръмп като човек е особено ужасен, а поведението му е отблъскващо", пише вестникът.
Коментари: 0