Варна събра рекордно много капачки за кувьози

В досегашните кампании „Аз вярвам и помагам“ са събрани общо 91 тона капачки и са дарени 11 кувьоза

Варна събра рекордно много капачки за кувьози

Снимка: Facebook

Рекордно количество пластмасови капачки е събрано по време на третия Празник на рециклирането във Варна, пише Порталът на българските общини Kmeta.bg. Предадени са 27 тона, отчете председателят на сдружението „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов, организатор на най-мащабната благотворителна кампания в помощ на новородените. Той припомни, че при предишния Празник на рециклирането през април тази година са събрани 22 тона.

С чували, коли и микробуси пред катедралния храм „Успение Богородично“ събираните с месеци капачки изсипаха представители на общински администрации и държавни учреждения, детски ясли и градини, училища, университети, банки, хотели от цяла Североизточна България. Стотици семейства дойдоха с децата си, за да могат малчуганите да се включат в благотворителното училище „Аз вярвам и помагам“ и да се снимат като екогероите „Капачкомен“ и „Принцесата на капачките“, десетки дариха допълнително средства, за да си тръгнат с ароматизатор, чаша или тениска с логото на кампанията.

Събраните капачки ще бъдат предадени за рециклиране, а с получените за това средства ще бъде закупена медицинска апаратура за бебета, предимно кувьози. В досегашните кампании „Аз вярвам и помагам“ са събрани общо 91 тона капачки и са дарени 11 апаратури.
Коментари: 0