Възможно е опрощаване на нарушения при горивата заради изборите

Емил Димитров-Ревизоро се надява обявената от премиера Бойко Борисов борба срещу контрабандата на горива да не е предизборна кампания

Възможно е опрощаване на нарушения при горивата заради изборите
Има вероятност на редица бензиностанции и вносители управляващите да опростят нарушения като внос и продажба на некачествено или контрабандно гориво, а причината ще са предстоящите европейски и местни избори. Това каза в сутрешния блок на „Нова телевизия“ депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро.

„Обикновено при избори започват акции, целта на които е да бъдат утрепани спонсорите на опозицията или да се защитят тези на управляващите. Тръгва се отнякъде, стига се до „наши хора“ и се спира заради изборите“, обясни народният представител и добави, че се надява това да не се случва тази година, за да не отслабва борбата срещу некачествените и контрабандни горива.

„Дано заявените от премиера мерки да не са предизборна кампания и пропаганда. Ако се случи това, което се случи при цигарите, ще е добре, но едно е да сложиш камери в трите фабрики за нелегални цигари, друго е да сложиш в 111 митнически склада за горива“, заяви депутатът.

Според него правителството трябва да изготви списък на регистрираните търговци на горива. Причината е, че ако имаше такъв списък регулаторните органи щяха да имат много по-голяма яснота за пазара.

„Ако бяхме нормална държава, от миналата година досега можеше да има 100 или 200 нови обекта, за които да не сме сигурни още какви са – за продажба или внос на гориво или за други. А в момента ние всичките не ги знаем какви са – имаше обекти, които казваха, че са земеделски, а сега се оказва, че не са, както и обратното“, каза Ревизоро.

Депутатът коментира и свои думи от началото на декември миналата година, че председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки е купувал за бензиностанциите си горива от съмнителен произход. Днес Димитров каза, че от поне година и половина Марешки е започнал да зарежда гориво от нормален вносител. „Той има нормални горива, на бензиностанциите му горивата не са по-лоши от на другите“, категоричен беше народният представител от ВМРО.

Той все пак призна, че е имало няколко случая на заловено лошо гориво на бензиностанции на Марешки. Това според Димитров обаче не е получило, не защото председателят на „Воля“ е купил некачествената суровина, а защото плащайки си за нормално гориво, то е дошло от некачествен склад.
Коментари: 0