Възродиха легендарната AC Cobra

Моделът AC Cobra 378 ще се продава през 2017 г.

Възродиха легендарната AC Cobra
3965 ~ 1 мин. четене

Британска марка AC Cars публикува снимки на модернизирания легендарен спортен модел Cobra, който ще се появи на пазара през 2017 г. 

 
Според някои автомобилни фенове, това е най-впечатляващият автомобил на планетата, тъй като разполага с уникални за 60-те години на миналия век технически характеристики. 
 
Машината е разработена с помощна на легендарния американски конструктор и състезател Карол Шелби, като е оборудвана със 7,0-литров V8 двигател на Ford, развиващ мощност от 425 к.с. 
 
Автомобилът, който ще се появи през 2017 г., ще се казва Cobra 378 и ще бъде още по-мощен.

В основата на роудстъра ще бъде поставено шасито MkIV, което се произвежда през периода 1982-1996 г. от компанията Autokraft, притежаваща правата върху името AC. Новият автомобил ще получи V8 двигател с обем 378 куб. дюйма, което е еквивалент на 6,2 литра. Предвидени са две версии на мотора – атмосферна с 446 к.с. и такава с механичен компресор, която ще развива 558 к.с. 
 
Каросерията ще бъде в класически стил, но компонентите и агрегати под нея са напълно съвременни. Машината ще получи хидроусилвател на волана, мощни спирачни механизми, електронни системи за безопасност и климатик.


Според шефа на компанията – Алан Любински, цената на автомобила ще бъде в рамките на 85-95 000 британски паунда. 
Моделът ще се появи на пазарите в Европа, а също така и в Китай и САЩ. След него ще излезе и по-слаба модификация на Cobra, която съответно ще е по-евтина.
Подкрепи Economic.bg