Везиева назначи трима временни директори на ДКК

Предвижда се те да останат на позициите до провеждането на конкурс

Везиева назначи трима временни директори на ДКК

Снимка: БТА

1436 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева назначи трима нови членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това се случва ден, след като тя официално освободи тримата членове, назначени при управлението на ГЕРБ – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

Новите директори на държавното дружество са Венцислав Марио Димитров, Росица Истлиянова Бачева-Цветанова и Борислава Пенева. Предвижда се те да останат на позициите до провеждането на редовен конкурс, в съответствие с изискването на за Закона за публичните предприятия.

Промените в управлението на ДКК към момента са заявени в Агенцията по вписванията, но все още не са утвърдени.

Припомняме, че труcoвeте в дъpжaвнaтa ĸoмпaния зaпoчнaxa минaлaтa ceдмицa, cлeд ĸaтo имeннo тpимaтa ocвoбoдeни члeнoвe глacyвaxa yвoлнeниeтo нa единия изпълнителен директор Baня Kapaгaнeвa, назначена от Кирил Петков. Като мотиви те посочваха редица нарушения, които според тях уличават Караганева в непрозрачно управление.

В крайна сметка Агенцията по вписванията посочи, че уволнението на Караганева не е легитимно и тя остана начело на дружеството.

Подкрепи Economic.bg