Посолството на САЩ поднови издаването на неимигрантски визи

С предимство ще се разглеждат визите за преки роднини и годеници на американски граждани, както и някои молби за специални имигрантски визи

Посолството на САЩ поднови издаването на неимигрантски визи

Снимка: Twenty20

2021 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Посолството на Съединените американски щати в София обяви възобновяването на визовите услуги за всички категории неимигрантски визи в ограничен обем, считано от 8 декември. В същото време в официалното съобщение има предупреждение, че ще има ограничен брой места за интервюта за посетителски визи (B1, B1/B2, B2).

"В момента предлагаме толкова места за интервюта, колкото позволяват местните условия, ресурсите и съображенията за сигурност, като призоваваме кандидатите да вземат предвид ограниченията и да подготвят молбите си възможно най-рано", пишат от офиса на американското Посолство. 

Посолството припомня, че през последната година "предоставя широка гама визови услуги" и че "продължава обработката на годенически визи К1 и имигрантски визи". Изрично се посочва, че консулският отдел ще разглежда с предимство визите за преки роднини на американски граждани, включително международни осиновявания, годеници на американски граждани и някои молби за специални имигрантски визи. Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне при насрочване на интервютата, добавят от дипломатическата мисия.

Продължава обработката на молби за подновяване на предходни B1/B2, C1/D и F визи, които отговарят на изискванията за кандидатстване без явяване на интервю. Повече информация за тази процедура може да намерите тук: https://ustraveldocs.com/bg_bg/bg-niv-visarenew.asp, пишат от посолството.

Припомняме, че през март миналата година САЩ прекратиха издаването на всякакви имигрантски и неимигрантски визи на редовна основа по света, заради глобалната пандемия от коронавирус. Тогавашният президент Доналд Тръмп блокира и издаването на нови работни визи. Така се спря възможността стотици хиляди чужденци да работят в САЩ, включително в технологичните компании и мултинационалните корпорации

През октомври т.г. пък CAЩ oбcъдиха дoбaвянeтo нa Бългapия, Pyмъния, Изpaeл и Kипъp ĸъм пpoгpaмaтa зa бeзвизoвo пътyвaнe, което да дaдe възмoжнocт нa тexнитe гpaждaни дa пpeбивaвaт в cтpaнaтa зa пepиoд дo 90 дни, бeз пpeди тoвa дa ĸaндидaтcтвaт зa пpoпycĸ. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg