Viber активира \"скрити съобщения\" и за българските потребители

Криптирането \"от край до край\" ще бъде въведено следващата седмица

Viber активира \

Освен бързината на услугите, които Viber предлага на своите потребители, от компанията залагат и на сигурността на личното общуване и предоставят възможността за „Скрити чатове“ и цялостно криптиране на комуникацията в мобилното приложение на всяко устройство или платформа.

В България се очаква да стартира функцията цялостно криптиране „от край до край“ на общуването във Viber следващата седмица. Потребителите автоматично ще бъдат защитени с новата функции след като обновят версията на приложението на смартфоните си до най-новата - v6.0 или по-висока.

Viber продължава да работи за своето развитие и до момента е успяла да се наложи като една от водещите платформи за комуникация по света, като само в България активните и потребителите достигат до 2.5 млн.

Майкъл Шмилов, който работи с основателите на Viber още от самото начало на компанията през 2010г., от началото на миналата година е главен оперативен директор на едно от водещите в света приложения за комуникация Viber, говори за бъдещото развитие на компанията на конференцията DigitalK в София.

По време на участието си с темата „Connect freely in 2020 Майкъл Шмилов споделя, че потребителите  очакват да си взаимодействат с услуги по начина, по който те взаимодействат със своите приятели. За да върви редом с нуждите на своите потребители, компанията работи в посока  на  предоставяне на все по-качествени и високотехнологични функционалности. 

Коментари: 0