Вината на Стинг идват в София

Дегустация показва \"легендите\" на българското и световното вино

Вината на Стинг идват в София
4349 ~ 2 мин. четене

За първи път пред българската винена публика ще бъдат представени вина, произведени в избата на музикалната звезда Стинг в Тоскана. Това ще се случи по време на голямата пролетна дегустация SPRING WINE TASTING by Domaine Boyar & partners.

От днес стартира и продажбата на билети за достъп до майсторските класове.

Организаторите са се спрели на пет актуални теми за дегустация, които ще поведат посетителите на пътешествие от най-хладния южен остров в Нова Зеландия, през екзотичната Южноафриканска република до слънчева Тоскана и лазурния Прованс. За почитателите на сериозните български вина е предназначен майсторският клас с дегустация.

Вижте какво включва програмата:

Вината на рок легендата STING за първи път в България - ексклузивно представяне и дегустация за българската винена публика, водена от Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio - избата и имението на музиканта Стинг в Тоскана.

Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни? - дегустация и представяне на шест вина от втората родина на сорта. Гостите ще имат възможност да открият шестте разлики или защо новозеландският совиньон блан спечели сърцата на милиони. Водещ в този клас ще бъде Тимъти Фогърти, вицепрезидент на Constellation Europe за Близкия Изток и Африка.

Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят - Маркетинг, добра визия или съдържанието в бутилката - кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари. На всички тези и много други въпроси ще отговори Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР). Заедно с него посетители ще имат възможността да дегустират и шест от най-успешните марки вина на Accolade wines.

Сериозни вина през розови очила - Провансалското розе е символ на бонвивана по Лазурния бряг, но освен това е сериозно и стилово определящо вино. Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Вината ще бъдат представени от трима водещи френски винари, от всяка една от избите. В рамките на този клас гостите му ще се запознаят със Сабин Рабе - собственик на Chateau Pigoudet, Виктор Барду - експорт мениджър на Chateau de Berné и Фани Брьой - енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière

25 години Домейн Бойар  - Кои са концепциите, които са ръководили енолозите на Домейн Бойар при създаването на емблематичните български вина през последните 10 години. Една интригуваща дегустация на изключително редки, енотечни вина, водена от т.нар. dream team на Домейн Бойар и Кортен - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов, която ще разкрие пред гостите как се развиват сортовите вина в бутилката през годините и как се създават купажни вина в класически вид.

Билетът за Spring Wine Tasting  се продават на цени от 10 лв. до 10 май. Билети ще се продават и по време на събитието на цена от 12 лв.

Подкрепи Economic.bg